Miért szükséges a rendszeres látásvizsgálat?

Látásunk születésünktől kezdve egész életünk során folyamatosan változik. Mivel ez egy folyamatos, lassú folyamat, így az emberek nem veszik észre, hogy a lehetőségeikhez képest aktuálisan mennyivel rosszabbul látnak. Ez az egyik oka annak, hogy az embereknek nem tűnik fel, hogy valami baj van a látásukkal.

Látásvizsgálat során megállapítjuk az addig kialakult látásromlás mértékét és korrigáljuk az optimális minőségre. Tehát a látás nem azért romlik, mert szemüveget visel valaki – ez egy minden alapot nélkülöző hiedelem -, hanem azért mert ez egy élettani folyamat, ami előbb-utóbb megnyilvánul. Minél később derül ki, annál több időt tölt el az illető úgy, hogy nem lát olyan jól, mint amire képes lehetne. Sok esetben a további drasztikus látásromlást éppen az okozza, hogy nem visel az illető szemüveget, pedig kellene, és ezáltal a látórendszert túlterheli.

A mai modern életmód, a rengeteg technikai eszköz használata, a kevés szemkímélő tevékenység, az igazán nagy távolságokra való nézés lehetetlensége egyre inkább szükségessé teszi a rendszeres, évenkénti látásellenőrzést.

Optikánkban lehetőség van hagyományos „Szemüvegvizsgálat-„ra. Válassza ezt a vizsgálatot, ha szemüveget/ új szemüveget szeretne, és a Polateszt vizsgálatnál felsorolt panaszok közül egy sem jellemző Önre!

Polateszt vizsgálatot 1998 óta végzünk. Ez a vizsgálat a szemfáradás, olvasási nehézség, diszlexiás panaszok, a kettős látás, a rejtett kancsalság, a fejfájás és a migrénes fejfájás hátterében álló szemészeti problémák vizsgálatára ad lehetőséget. Amennyiben látását még soha nem vizsgálták, célszerű ezt a teljes körű vizsgálatot kérni, mivel ennek során az is tesztelésre kerül, hogy megfelelően használja-e a két szemét együtt, egy időben. Kérjen időpontot telefonon és jöjjön el hozzánk Polateszt vizsgálatra!

Kontaktlencsét szeretne? Dioptriásat vagy színeset? Esetleg színes dioptriásat? Cylindereset? Multifokálisat? Gázáteresztőt? Jöjjön el hozzánk egy vizsgálatra! A vizsgálat során kiderül, hogy szeme alkalmas-e kontaktlencse viselésre. Ha igen, akkor kollégáink ismertetik, megmutatják és megtanítják Önnek a helyes kontaktlencse használathoz szükséges információkat és mozdulatokat.

"
"